۱۴۰۴ فروردین ۲۵, دوشنبه

نجات طاووس گرفتار در کرج

 فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان البرز ، از نجات یک طاووس گرفتار در میان شاخه های درختان بلند منطقه حصار کرج خبر داد.

تلف شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در دالاهو

 در پی گزارش واصله از سوی همیاران طبیعت مبنی بر تلف شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات دالاهو، رئیس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان از اعزام محیط بانان به منطقه برای بررسی موضوع خبر داد.

در پی گزارش واصله از سوی همیاران طبیعت مبنی بر تلف شدن یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات دالاهو، رئیس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان از اعزام محیط بانان به منطقه برای بررسی موضوع خبر داد.

خشکسالی بی‌سابقه در ایران

 دهقان پیر با قامتی خمیده و دستهای پینه‌بسته بر روی تپه‌ی مشرف به مزرعه گندمش ایستاده و با حسرت و حیرت دشت را به تماشا نشسته است. تا چشم کار می‌کند مزارع گندم و جو است که به خاطر کم‌آبی و عدم بارش در فصل بهار از سبزی به زردی گرائیده و در حال خشکیدن و نابودی است. لکه‌های ابر که در آسمان هویدا می شوند جرقه امیدی به دل پیرمرد راه می یابد و بی اراده با خودش می‌گوید: یعنی می‌شود ببارد؟! ولی بهار است و هفته‌هاست که از باران خبری نیست.

نفس‌های آخر ادبیات در ایران

 بی‌گمان بشر از زمانی که خواندن و نوشتن را آموخت و یاد گرفت و توانست با این پدیده‌ی شگرفِ علمی تجربیات خود را به دیگران و به ویژه به نسل‌های پس از خود انتقال دهد و دستاوردهایش را حفظ نماید، تمدن انسانی را پایه‌ریزی کرد و ادامه داد. بشریت از آن موقع تاکنون که دستاوردهای بزرگ و فراوان دیگری را نیز به دست آورده، کتاب را به عنوان یک رکن اساسی از منابع مهم شناخت برای خود قرار داده، کتابخوانی را عامل مهم آگاهی‌بخشی در جوامع و در نتیجه توسعه و پیشرفت تمدن و زندگی بشر به حساب آورده و ادبیات را –که یکی از هنرهای هفتگانه‌ی جهانی به شمار می‌رود— گسترش و پاس داشته است.

۱۴۰۴ فروردین ۱۸, دوشنبه

مرگ تلخ ۲۰ لاک‌پشت دریایی در سواحل جاسک

 در پی مشاهده لاشه ۲۰ لاک‌پشت دریایی و یک پورپویز بدون باله در سواحل شهرستان جاسک، مدیرکل محیط زیست هرمزگان از شناسایی علل احتمالی این تلفات از جمله خفگی در تورهای ماهی‌گیری و برخورد با شناورها خبر داد.

یک شیر در الیمالات نور مازندران حین زایمان تلف شد

  رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از تلف شدن یک قلاده شیر در مجموعه گردشگری الیمالات شهرستان نور خبر داد.

حقوق بشر و محیط زیست سالم

 یکی از حقوق بنیادین و مسلم هر انسانی، حق حیات است. اگر محیطی که انسان در آن زندگی می­کند آسیب ببیند، حق حیات و کرامت او نیز، که وابسته به محیط پیرامونش است، دچار مخاطره می ­شود. بنابراین، حق حیات و کرامت انسانی، مبنای حق بر داشتن محیط زیست سالم است. حق بر محیط زیست سالم به عنوان یکی از حقوق بنیادین، همپایه­ ی حقوقی چون آزادی و برابری مطرح می شود. به طوری که در اصل اول اعلامیه ­ی استکهلم آمده است که: “انسان از حقوقی بنیادین برای داشتن آزادی، برابری و شرایط مناسب زندگی در محیط زیستی که به او اجازه ­ی زندگی با حیثیت و سعادتمندانه را بدهد، برخوردار است. وی رسماً مسئولیت حفاظت و بهبود محیط زیست را برای نسل ­های حاضر و آینده برعهده دارد.”

نگاهی آماری به مسئله اعتیاد دانش آموزان

 روزگار چه بازی بدی دارد. حقیقتاً اسباب تاسف است وقتی که می شنویم مواد مخدر «سالانه نزدیک به دویست هزار میلیارد تومان» (1) یعنی پنج برابر بودجه آموزش و پرورش ‍‍را در کشور ایران می بلعد و قاچاقچیان وطنی از این منکر «سالانه ۳ میلیارد دلار» (2) کسب سود می کنند و ایضاً «سالانه ۵۰۰ هزار کیلو در کشور مواد مخدر مصرف می شود» (3) و ما از راس هرم ۱۰ کشور مصرف کننده بزرگ مواد مخدر در جهان پایین نمی آییم و هم چنان در بالا مانده ایم.

۱۴۰۴ فروردین ۸, جمعه

دستگیری دو شکارچی کبک در ابهر

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ابهر، گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ابهر حین گشت‌زنی و کنترل حوزه استحفاظی در ارتفاعات روستای قشلاق شهرستان ابهر دو  صیاد را در حین زنده‌گیری کبک، مشاهده و دستگیر کردند.

۱۴۰۴ فروردین ۵, سه‌شنبه

نگاهی به صدور احکام ناعادلانه‌ی تعلیق، برای شماری از دانشجویان

 حق تحصیل یکی از مهم‌ترین حقوق انسان‌ها است. معمولاً کشورهایی با حاکمیت اقتدارگرا، از دستیابی افراد و گروه‌های اجتماعی مختلف به تحصیل ممانعت می‌کنند. در ایران، حق تحصیل تا آن‌جایی به رسمیت شناخته می‌شود که تولید علم، در خدمت ایدئولوژی حاکمیت باشد، نه در خدمت بیان و پرداختن به حقیقت. به عبارتی دیگر، در چنین سیستمی، سوژه‌های دانشگاهی تا جایی در اولویت‌اند که در جهت بازتولید قدرت حاکمیت حرکت می‌کنند، ولو این‌که حاکمیت موجود، دشمن حقیقت باشد. در این میان افرادی که تلاش می‌کنند تا فضای آکادمیک را حفظ کرده و از سنگر دانشگاه به‌عنوان اتاق فکر جامعه مراقبت کنند، سرنوشتی جز تعلیق، تبعید و اخراج برایشان متصور نیست. سرانجامی تلخ که آینده‌ی علمی آنان را نقش بر آب می‌کند و آن‌ها را از نهاد مدنی که به آن تعلق دارند –یعنی دانشگاه— دور و حق قانونی آن‌ها برای ادامه‌ی تحصیل را سلب می‌کند. طی دو سال گذشته، دانشجویان زیادی تلاش کردند تا نهاد دانشگاه، در خدمت بیان حقیقت قرار گیرد، آن‌ها با دفاع از حقیقت، کنار مردم ماندند و با اعتراضات مدنی در صحن دانشگاه، مخالفت خود را نسبت به عملکرد حاکمیت در حوزه‌های مرتبط با حقوق بشر و حقوق زنان ایرانی نشان دادند و در همین راستا، متحمل هزینه‌های گزافی شدند که بر هیچ‌کس پوشیده نیست. در این‌که یک دولت تندروی اصول‌گرا در مصدر قدرت بود که بر شدت سرکوب و آزار دانشجویان افزوده‌ هم شکی نیست.

کارگرانی که برای حفظ جان، دیگر تن به‌کار نمی‌دهند

 حادثه‌ی معدن طبس و کشته‌شدن ۵۲ انسان شریف و زحمت‍کش، خبری بود که باعث شد کلمه‌ی «کارگر معدن» و مفهوم «کار سخت» برای مدتی در ذهن مردم و رسانه‌ها پررنگ شود. پس از حادثه و انتشار ویدیوهایی از خانواده‌های جان‌باختگان، این سوال پررنگ‌تر از قبل شد که چرا یک کارگر، با حداقل دستمزد، یا باید با ترس از زندان زندگی کند یا ترس از جان؟

۱۴۰۴ فروردین ۳, یکشنبه

شکارچیان غیرمجاز در پارک ملی «ساریگل» خراسان شمالی دستگیر شدند

 ئیس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین از دستگیری شکارچیان غیرمجاز در پارک ملی ساریگل خبر داد.

سال گذشته: زنده‌گیری ۹۴۰۰ پرنده و ۱۷۱ پستاندار؛ دستگیری ۱۵ هزار مجرم

محبت‌خانی افزود: ماموران یگان حفاظت ما در سال گذشته موفق به دستگیری بیش از ۱۵ هزار نفر مجرم شدند که از این میزان برای بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر پرونده قضایی تشکیل شد

به‌دنبال یک شهر عدالت‌محور؟

 مترو تهران دیگر صرفاً یک وسیله‌ی حمل‌ونقل عمومی نیست، بلکه به عرصه‌ای تبدیل شده که در هر گوشه‌اش تنش، استیصال و نبرد برای بقا جریان دارد. هر روز هزاران مسافر، در ایستگاه‌هایی که ظرفیت این‌حجم از جمعیت را ندارند، در میان ازدحام و فشار، به‌دنبال فرصتی برای نفس‌کشیدن می‌گردند. قطارهایی که با تاخیر می‌آیند، سکوهایی که دیگر جایی برای ایستادن ندارند و مردمی که از فرط خستگی و درماندگی، تنها امیدشان این است که شاید قطار بعدی جایی برایشان داشته باشد. در حالی‌که مسئولان از روند عادی تردد قطارها سخن می‌گویند، واقعیت در ایستگاه‌هایی هم‌چون «دروازه دولت»، «تئاتر شهر» و «شادمان» تصویر دیگری را نشان می‌دهد: جمعیتی که در سکوها متراکم می‌شوند، مسیرهای خروجی که مسدود می‌شوند و مسافرانی که در دنیایی پر از امید و یاس، چشم به قطاری دارند که نمی‌دانند آیا خواهد رسید یا نه.

وقتی امید در فنجان قهوه می‌جوشد

 زن نشست و ترس در چشمانش بود

به فنجان وارونه فکر می‌کرد

گفت ای فرزندم! غمگین مباش!

عشق سرنوشت تو است*

۱۴۰۳ اسفند ۲۲, چهارشنبه

توقیف یک قطعه پرنده کاکایی تاکسیدرمی شده در کرج

 به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مأموران یگان حفاظت محیط زیست در پی گشت و پایش واحدهای صنفی مرتبط با فروش لوازم شکار و کوهنوردی، یک قطعه پرنده کاکایی تاکسیدرمی شده را در یکی از مغازه‌های شهر کرج شناسایی و پس از انجام بررسی‌های لازم این نمونه تاکسیدرمی شده را توقیف کردند. متصدی مغازه به مراجع قضایی معرفی شد.

قطع شبانه درختان خیابان ولیعصر!/ ماجرا چیست؟

 نشست هم‌اندیشی با محوریت بررسی وضعیت درختان خیابان ولی‌عصر تهران، صبح امروز با حضور فعالان محیط زیست و مقامات سازمان حفاظت محیط زیست در پارک پردیسان برگزار شد. در این جلسه، مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی و مشاور رسانه‌ای رئیس سازمان نیز حضور داشتند و به تبادل نظر با فعالان پرداختند.

اعتیاد در ایران

 یک خواننده‌ی رپ مدتی است آهنگی به نام باغ ملی خوانده که در آن تلاش می‌کند تصویری از وضعیت اجتماعی جامعه‌ی ایران و بحران‌های اجتماعی ارائه دهد. در این موزیک ویدئو از قول قربانیان بیشمار آسیب‌های اجتماعی و خطاب به مسئولان امر فریاد زده می‌شود: “آهای صدای ما را می‌شنوید؟” حالا من هم در کنار جوانان و نوجوانان قربانی بیکاری، فقر، نابرابری، خودکشی، تن فروشی، و اعتیاد باید داد بزنم “آهای صدای ما را می‌شنوید؟” از اواخر دهه‌ی 1360 تا امروز بسیاری صاحب نظران مسایل اجتماعی، روانشناسان، جرم شناسان و جامعه شناسان هشدار داده‌اند که جامعه‌ی ایران بیمار است و باید برای درمان آن کاری کرد. در این بیش از دو دهه، بوده‌اند سیاستمداران و مدیرانی که گوشی برای شنیدن و دستی برای انجام کاری داشته‌اند اما در همان حال اغلب دست اندرکاران ترجیح داده‌اند این هشدارها را نادیده گیرند یا آن را توطئه‌ای برای بدنام کردن نظام و سیاه‌نمایی. همه‌ی این‌ها گذشته و امروز در مهرماه سال 1395 وضعیت اجتماعی آن‌چنان وخیم و نپذیرفتنی و سیاه شده که دیگر نه جای پنهان کاری مانده و نه نیاز به سیاه نمایی، “آهای صدای ما را می‌شنوید؟”

سیمای پایتخت از گذشته تا امروز

 تهران در فرایند رشد ناموزن و ناهماهنگ خود از دوره‌ی صفویان به بعد، به‌ویژه از زمانی‌که از سوی آقا محمدخان قاجار به‌عنوان پایتخت ایران برگزیده شد، هرچند گاه یک‌بار، محدوده‌ی رسمی و مرزهای مشخص شهری خود را درهم پیچید و از هرسو شروع به پیش‌روی و رویندگی نمود؛ بدون این‌که مسئولان مملکتی بخواهند و یا بتوانند نظارت و کنترلی دقیق در رشد هیولایی آن داشته باشند و ضوابط اصولی و قواعد دقیق علمی، براساس نیازهای مدنیت شهری و پویش شهرنشینی در روند گسترش ناموجه و نامعقول آن برقرارسازند. درنتیجه‌ی چنین بی‌مسئولیتی‌ها، تهران بدون پیش‌بینی‌های لازم و آینده‌نگری‌ها در اصول شهرسازی،‌ با حرکت خزنده به رشد خود ادامه داده و هر آن‌چه در سرراه خود داشت فروبلعیده و شهری بدون حفظ هویت تاریخی و شناسنامه‌ی معتبر به‌وجود آورده است.

۱۴۰۳ اسفند ۱۵, چهارشنبه

۲ متخلف زیست‌محیطی در پلدختر دستگیر شدند

 رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست پلدختر از دستگیری دو متخلف زیست‌محیطی در این شهرستان خبر داد.

علی آبسری نژاد در سخنانی، اظهار داشت: در پی گشت و کنترل نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان پلدختر در سطح حوزه این شهرستان به دو نفر متخلف زیست‌محیطی که اقدام به پسماندسوزی کرده بودند برخورد

توضیح درباره وضعیت سلامت «دلبر» ماده یوز توان

 سعید یوسف‌پور اظهار داشت: «دلبر» به علت بیماری و در اثر دردی که در ناحیه دهان داشت، دچار کم‌غذایی شده بود و تغذیه نامناسبی داشت، در روزهای اخیر میزان غذایی که استفاده می‌کرد به کمتر از ۲۰۰ گرم در روز رسیده بود.

بحران مسکن در ایران؛ چالش‌های مستأجران و آینده‌ای نامعلوم

 بحران مسکن در ایران به یکی از پیچیده‌ترین و بحرانی‌ترین مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است. هرساله با افزایش نرخ تورم و نوسانات بازار، هزینه‌های مسکن نیز به‌شدت افزایش می‌یابد و دسترسی اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه جوانان و مستاجران، به سرپناهی مناسب دشوارتر می‌شود. این گزارش، بر اساس روایت‌های چند مستاجر به بررسی تاثیرات این بحران بر زندگی مردم، ناکارآمدی سیاست‌های دولت و چشم‌انداز آینده‌ی مسکن در ایران می‌پردازد.

زیان‌های زیست‌محیطی انتقال پایتخت به مناطق توسعه‌نیافته

 فارغ از این‌که انتقال پایتخت به مکران که این روزها نقل محافل شده، آیا فعلی سازگار با محیط‌زیست و مشخصاً مطابق با اسناد بالادستی کشور –به‌ویژه سند آمایش سرزمین— است یا نه، طرح گزاره‌ای به این اهمیت، یعنی لزوم انتقال پایتخت به مکانی دیگر و ارائه‌ی پاسخ برای آن، یعنی انتقال به مکران در کسری از ثانیه که نیازمند ماه‌ها و حتی شاید چندین سال مطالعه و پژوهش و کار کارشناسی است، خود به تنهایی سندی متقن برای اثبات این مدعاست که روند طرح مسئله، بررسی و نهایتاً حل مسئله در کشور، یک امر کاملاً مبتذل است.

۱۴۰۳ بهمن ۲۸, یکشنبه

دستگیری ۲ گروه شکارچی در مناطق حفاظت شده گچساران

  سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد اعلام کرد که دو گروه شکارچی متخلف در مناطق آزاد و حفاظت شده"دیل" شهرستان گچساران دستگیر و به دستگاه قضایی معرفی شدند.

«صدای آزادی»

 ۵ نوامبر مصادف با ۵ آذر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است. این‌روز، نخستین‌بار توسط سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۹ به‌عنوان یک مناسبت بین‌المللی شناخته شد و هدف آن، افزایش آگاهی عمومی درباره‌ی خشونت علیه زنان و دختران و تلاش برای پایان‌دادن به این‌معضل جهانی است؛ گرچه، آمار خشونت علیه زنان در جهان و به‌خصوص در کشورهای خاورمیانه، بسیار بالا است. بر اساس آن‌چه خبرگزاری «هرانا» اعلام کرده است، در شش‌ماه ابتدای سال جاری، دست‌کم ۷۸ زن و دختر در ایران، به‌دلایل مختلفی اعم از دلایل ناموسی توسط اعضای خانواده خود و یا مردان دیگر در ۴۴ شهر کشور به‌قتل رسیده‌اند.

۱۴۰۳ بهمن ۲۲, دوشنبه

صدور مجوز جدید برای ایجاد باغ وحش ممنوع شد

 شینا انصاری طی نامه‌ای به مدیران کل حفاظت محیط زیست سراسر کشور ابلاغ کرد تا از صدور موافقت اصولی «جدید» ذیل هر عنوان مرتبط با باغ‌های وحش در سراسر کشور خودداری کنند

چرا بر حفظ فیلترینگ اصرار دارند؟

 یکی از اصلی‌ترین وعده‌های دولت پزشکیان، تلاش برای رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی بوده است. در ماه‌های اخیر، اصلاح‌طلبان تلاش کرده‌اند تا در شرایط بحرانی موجود، با رفع فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی، برای دولت بی‌پشتوانه‌ی پزشکیان دستاوردی ایجاد کنند. اما با وجود تمام این تلاش‌ها، دستاوردهای دولت حداقلی بوده و با نقدهای شدید مخالفان و منتقدان مواجه شده است. این عدم موفقیت دولت در همسو کردن سایر ارکان قدرت در حالی است که بنابر آمار و ارقام، فیلترینگ نتوانسته تاثیر عمده‌ای بر رفتار کاربران بگذارد و ابزارهای داخلی نیز نتوانسته‌اند به رقیبی برای نمونه‌های خارجی تبدیل شوند. پس مقاومت برای حفظ فیلترینگ چه دلیلی دارد؟

۱۴۰۳ بهمن ۱۶, سه‌شنبه

چرا تالاب بختگان خشک شد؟

 معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به وضعیت خشک تالاب بختگان به تبیین برخی از دلایل خشکی این تالاب مهم و بزرگ استان و کشور پرداخت.

«فرونشست» زمین در «اصفهان» تا حد نابودی این تمدن کهن سرعت گرفته است

 روسای چهار دانشگاه بزرگ اصفهان شامل دانشگاه اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، نامه ای به شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست برای هشدار در ارتباط با وضعیت تالاب گاوخونی نوشتند.

آیا حساسیت‌های جامعه در برابر احکام اعدام کافی است؟

 صدور حکم اعدام برای «شریفه محمدی»، فعال کارگری و «پخشان عزیزی»، مددکار اجتماعی، به باور بسیاری از فعالان حقوق بشر در امتداد جنگی است با زنان که جمهوری اسلامی به‌روشنی هرچه بیش‌تر در دو سال اخیر در پیش گرفته است؛ واکنشی به جنبش فراگیر زنان در ایران؛ تهدیدی برای وادارکردن زنان به سکوت؛ زنانی که بارهاوبارها گفته‌اند به عقب بازنمی‌گردند.

روایت بیش از چهار دهه محرومیت بهاییان ایران از تحصیلات عالی

 حق دسترسی به آموزش، یکی از اصول بنیادین در تحقق عدالت اجتماعی و پیشرفت فردی و جمعی است. این حق اساسی اما در ایران پس از انقلاب اسلامی، برای بهاییان –پرشمارترین گروه دینی ایرانیان غیرمسلمان— به‌طور جدی نقض شد. با آغاز «انقلاب فرهنگی» در بهار ۱۳۵۹، تغییرات گسترده‌ای در نظام آموزشی کشور آغاز شد که به تعطیلی دانشگاه‌ها و تحولاتی عمده در سیاست‌های پذیرش دانشجویان منجر گردید. در این میان، بهاییان آن گروه از شهروندانی بودند که به‌دلیل باورهای خود، از حق تحصیل در دانشگاه‌ها محروم شدند؛ محرومیتی به عمر بیش از چهار دهه، که تا امروز نیز ادامه دارد.

۱۴۰۳ بهمن ۷, یکشنبه

۴ گروه متخلف زیست‌محیطی در لرستان دستگیر شدند

 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از دستگیری چهار گروه متخلف زیست‌محیطی در این استان خبر داد.

کامران فرمان پور در سخنانی، اظهار داشت: در پی گشت و کنترل نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان‌های خرم‌آباد، دورود و سلسله در سطح حوزه‌های استحفاظی و مناطق تحت مدیریت موفق شدند چهار گروه متخلف محیط زیستی را که بر خلاف قوانین و مقررات شکار و صید اقدام به شکار پرندگان وحشی کرده

از منافع مالی تا سیاست‌های امنیتی؛ فیلترینگ و مافیای فروش فیلترشکن در ایران

 بر اساس گزارش‌های غیررسمی گردش مالی فروش فیلترشکن‌ها در ایران، به دلیل گستردگی استفاده از این ابزارها و نبود شفافیت در این بازار، رقم بسیار بالایی تخمین زده می‌شود. با توجه به افزایش شدید تقاضا برای فیلترشکن پس از فیلترینگ گسترده‌ی شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، واتساپ، ایکس (توییتر سابق)، تلگرام و یوتوب در سال‌های اخیر، این بازار به یکی از حوزه‌های اقتصادی پنهان تبدیل شده؛ به‌طوری‌که به نظر می‌رسد بیش از ۷۰ درصد کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن‌ها برای دسترسی به وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی فیلترشده استفاده می‌کنند.

۱۴۰۳ بهمن ۳, چهارشنبه

کشف و ضبط 18 قبضه سلاح شکاری از شکارچیان متخلف در استان مرکزی

 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان مرکزی گفت: در بازه زمانی یک هفته گذشته، 2 گروه متخلف شکار و صید غیرمجاز در این استان دستگیر شدند و 18 قبضه سلاح از متخلفین کشف و ضبط شد. پرونده متخلفین برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شده است.

بررسی تطور تاریخی و چالش‌های معاصر قصاص در قانون

 هستی و جوهره‌ی قصاص از گذشته‌های دور بر یک قانون طبیعی بنا شده است: «بکشی کشته می‌شوی، چشم در برابر چشم و دندان در برابر دندان». این قانون مشهور پیش از ظهور ادیان ابراهیمی نیز وجود داشته؛ در سنگ‌نگاره‌های تاریخی –از جمله لوح حمورابی که امروزه در موزه‌ی لوور فرانسه نگهداری می‌شود (مربوط به ۱۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح)— نیز به این قانون اشاره شده است. در دوره‌هایی از تاریخ، در ذات قصاص، اموری غیرطبیعی و آشوبی زمانی-مکانی نیز وجود داشته که پا را از حد مجاز فراتر می‌گذاشت. از یک طرف تلافی و تعاقب قصاص به‌عهده‌ی ارشد اولاد و گاهی برادر و زمانی به‌عهده‌ی همه‌ی اعقاب یک پدر قرار می‌گرفت و جایی‌که توان و امکان تلافی برای اعقاب و جانشینان فرد میسر نبود، قصاص به قبیله و شیخ یا پادشاه محول می‌شد و زمینه‌ی یک ستیز طولانی را فراهم می‌آورد. از طرف دیگر مجازات، نه‌تنها خود فرد جانی، بلکه فرزندان و گاهی ایل و تبارش را نیز در بر می‌گرفت و گاه به‌خاطر کشتن یک فرد، پسر فرد جانی کشته می‌شد و زمانی دو نفر در ازای یک نفر قصاص می‌شدند و بسته به مرتبه و جایگاه اجتماعی مجنی علیه، گاهی چندین نفر در ازای او و یا تمامی مردهای یک قبیله کشته می‌شدند و عمل کشتن همیشه با شکنجه‌های شدید همراه بود که خود تحقیق جداگانه‌ای می‌طلبد.

استرس و تأثیرات روانی محدودیت‌های ارتباطی بر کاربران

 برای یک مکالمه‌ی صوتی یا تصویری با دوستانی که خارج از ایران زندگی می‌کنند گاه باید چندین نرم‌افزار را باز و بسته کنم تا یکی سرانجام چند دقیقه‌ای ارتباط ما را وصل کند. خب، آن‌ها نمی‌توانند به نرم‌افزارهای وطنی متصل شوند و ما هم به اغلب نرم‌افزارهای بین‌المللی. باید چند وی‌پی‌ان را امتحان کنم ببینم کدام کار می‌کند. تبلیغ یکی از این وی.‌پی.‌ان‌ها استخدام مامور اطلاعاتی برای اسرائیل است، دیگری محتوای جنسی پخش می‌کند و آخری را باید بعد از پرداخت «حق اشتراک» راه بیاندازم. حق اشتراک، حقی است برای فروشنده‌ی وی.‌پی.‌ان، که خدا خیرش بدهد، ما را به زمان حال و دنیای اطلاعات وصل می‌کند. با این حال حق من به داشتن ارتباط امن و بی‌دردسر با دوستانم یا استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا محتوای معمولی تصویری در یوتیوب به اندازه‌ی حق فروشنده رعایت نمی‌شود.

۱۴۰۳ دی ۲۵, سه‌شنبه

۱۹ بال میش‌مرغ در زیستگاه‌های بوکان شناسایی و ثبت شدند

 

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط زیست از ثبت و شناسایی ۱۹ بال میش‌مرغ در عملیات پایش سرشماری در زیستگاه‌های حوزه شهرستان بوکان خبر داد. غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش گفت: مطابق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، برنامه پایش زیستگاه‌ها و سرشماری گونه میش‌مرغ با هماهنگی ادارات‌کل استان‌های آذربایجان 

ابر بحران قطع برق در ایران و دلایل و پیامدهای آن

دسترسی پایدار و قابل‌اعتماد به انرژی الکتریکی در ایران، به‌عنوان یکی از دلایل کلیدی رشد اقتصادی و اجتماعی اهمیت دارد. برق به‌ویژه در صنایع تولیدی، کشاورزی، خدمات، و فناوری اطلاعات، نقشی اساسی دارد. به‌همین دلیل اختلال در شبکه‌ی تولید و انتقال برق و مصرف دارای پیامدهای معتنابهی بر متغیرهای کلان اقتصادی نظیر رشد اقتصادی، بهره‌وری، اشتغال، سرمایه گذاری، تورم خواهد بود. در همین راستا قطعی برق در ایران علاوه بر مختل‌کردن تولید صنعتی و افزایش هزینه‌ها، تنگناهای اجتماعی، سیاسی و زیست‌محیطی قابل توجهی به همراه دارد. از تنگناهای ساختاری مانند فساد و سوئمدیریت در این‌عرصه نیز نباید غافل بود، این‌دست از عوامل بحران قطعی برق را تشدید می‌کنند.

۱۴۰۳ دی ۲۳, یکشنبه

شکارچیان گراز در بروجرد دستگیر شدند

 اصغر بلکی وند در سخنانی، اظهار داشت: در پی گشت و کنترل نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست این اداره در سطح شهرستان و با همکاری نیروی انتظامی اشترینان شهرستان بروجرد موفق شدند یک گروه متخلف زیست‌محیطی را که برخلاف قوانین شکار و صید اقدام به شکار یک رأس گراز وحشی کرده بودند را شناسایی و دستگیر کنند.

هوای خانه چه دلگیر می‌شود گاهی

 شاید زمانی که به آلودگی نیروگاه‌ها فکر می‌کنیم، قبل از هر چیز دودکش‌های بلندی که دودهای آن‌ها آسمان را تیره‌وتار کرده برایمان مجسم می‌شود. تاثیرات محیط‌زیستی منفی نیروگاه‌ها به آلودگی هوا محدود نمی‌شود؛ تولید مقادیر عظیم انرژی الزاماً، افت‌هایی در منابع آن، تخلیه‌ی خاکستر و دیگر آلاینده‌ها در هوا، ایجاد اختلال در روان آب رودخانه‌ها و بسیاری از عوارض و پدیده‌های دیگر همراه است که همگی در تغییر زیست‌کره موثر هستند.

۱۴۰۳ دی ۱۸, سه‌شنبه

رشد ۲۱ درصدی جمعیت قوچ و میش در منطقه حفاظت شده انگوران

 سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: طبق سرشماری انجام شده جمعیت قوچ و میش ارمنی در این زیستگاه به ۱۶۱۸ رأس افزایش پیدا کرد.

تأثیرات قطعی برق بر زندگی مردم عادی

 قطعی برق، فراتر از یک اختلال فنی، می‌تواند زندگی روزمره، اقتصاد، بهداشت و روان مردم را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد. این پدیده که در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر تجربه شده، پیامدهایی گسترده و حتی بحرانی داشته است. در این گزارش، با تکیه بر نمونه‌های واقعی از ایران و جهان، اثرات قطعی برق در ابعاد مختلف بررسی شده است و راهکارهایی برای مقابله با این معضل ارائه می‌شود. هم‌چنین، چالش‌های موجود در مسیر اجرای این راهکارها و ضرورت برنامه‌ریزی بلندمدت برای مدیریت این بحران، مورد توجه قرار گرفته است.

http://www.youtube.com/@MohamadBagheri1882

نجات طاووس گرفتار در کرج

 فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان البرز ، از نجات یک طاووس گرفتار در میان شاخه های درختان بلند منطقه حصار کرج خبر داد.