۱۴۰۳ دی ۱۸, سه‌شنبه

رشد ۲۱ درصدی جمعیت قوچ و میش در منطقه حفاظت شده انگوران

 سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: طبق سرشماری انجام شده جمعیت قوچ و میش ارمنی در این زیستگاه به ۱۶۱۸ رأس افزایش پیدا کرد.

سید رضا موسوی مشکینی، افزود: سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، گفت: سرشماری گونه‌های شاخص جانوری منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان روز گذشته انجام شد و طبق سرشماری صورت گرفته جمعیت قوچ و میش ارمنی در این زیستگاه به ۱۶۱۸ رأس افزایش پیدا کرد.

وی افزود: این سرشماری روز یک شنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳ با مشارکت ۴۲ نفر از محیط‌بانان شاغل و بازنشسته و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان و اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ماهنشان، پرسنل منابع طبیعی شهرستان ماهنشان، خبرنگاران و همچنین تعداد ۴ نفر از کارشناسان و محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان انجام شد.

موسوی مشکینی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۳۳۷ رأس قوچ و میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران سرشماری شده بود که خوشبختانه با افزایش ۲۱ درصدی جمعیت این گونه ارزشمند تعداد قوچ و میش منطقه به ۱۶۱۸ رأس افزایش پیدا کرده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه قوچ و میش گونه شاخص و غالب منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان است، اظهار داشت: تعداد ۲۱ رأس کل و بز، ۳۰ رأس گراز و ۱۲ قلاده گرگ نیز در این سرشماری مشاهده و ثبت شد.

موسوی مشکینی با اشاره به اینکه منطقه حفاظت شده انگوران یکی از قدیمی‌ترین مناطق حفاظت شده ایران است که از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته است، ادامه داد: خوشبختانه تلاش شبانه روزی همکاران مؤثر واقع شده است و ما شاهد روند افزایشی جمعیت حیات وحش در این منطقه هستیم.

وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران یکی از بهترین زیستگاه‌های قوچ و میش ارمنی در کشور است، گفت: در این زیستگاه گونه‌های شاخص جانوری همچون: پازن (کل و بز)، خرس قهوه‌ای، گراز، گرگ، روباه معمولی، سیاه گوش، سمور سنگی، کبک دری و چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آن قوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی چون سفید رودخانه‌ای، سس، زرده پر و اسبله نیز است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه سرشماری با هدف برآورد جمعیت گونه‌های شاخص، تعیین ترکیب جنسیتی گونه‌ها، آگاهی از آخرین وضعیت زیستگاه، بررسی نحوه حفاظتی و برنامه‌ریزی برای مدیریت صحیح زیستگاه صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: سرشماری سال ۱۴۰۳ گونه‌های شاخص حیات وحش استان شامل: آهو، قوچ و میش و کل و بز در استان پایان یافت و سرشماری پرندگان مهاجر نیز در ۸ سایت استان از ۲۵ دی ماه لغایت ۳۰ بهمن انجام خواهد شد.

http://www.youtube.com/@MohamadBagheri1882

۱۹ بال میش‌مرغ در زیستگاه‌های بوکان شناسایی و ثبت شدند

  مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط زیست از ثبت و شناسایی ۱۹ بال میش‌مرغ در عملیات پایش سرشماری در زیستگاه‌های حوزه شهرس...