۱۴۰۴ فروردین ۸, جمعه

دستگیری دو شکارچی کبک در ابهر

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ابهر، گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ابهر حین گشت‌زنی و کنترل حوزه استحفاظی در ارتفاعات روستای قشلاق شهرستان ابهر دو  صیاد را در حین زنده‌گیری کبک، مشاهده و دستگیر کردند.

۱۴۰۴ فروردین ۵, سه‌شنبه

نگاهی به صدور احکام ناعادلانه‌ی تعلیق، برای شماری از دانشجویان

 حق تحصیل یکی از مهم‌ترین حقوق انسان‌ها است. معمولاً کشورهایی با حاکمیت اقتدارگرا، از دستیابی افراد و گروه‌های اجتماعی مختلف به تحصیل ممانعت می‌کنند. در ایران، حق تحصیل تا آن‌جایی به رسمیت شناخته می‌شود که تولید علم، در خدمت ایدئولوژی حاکمیت باشد، نه در خدمت بیان و پرداختن به حقیقت. به عبارتی دیگر، در چنین سیستمی، سوژه‌های دانشگاهی تا جایی در اولویت‌اند که در جهت بازتولید قدرت حاکمیت حرکت می‌کنند، ولو این‌که حاکمیت موجود، دشمن حقیقت باشد. در این میان افرادی که تلاش می‌کنند تا فضای آکادمیک را حفظ کرده و از سنگر دانشگاه به‌عنوان اتاق فکر جامعه مراقبت کنند، سرنوشتی جز تعلیق، تبعید و اخراج برایشان متصور نیست. سرانجامی تلخ که آینده‌ی علمی آنان را نقش بر آب می‌کند و آن‌ها را از نهاد مدنی که به آن تعلق دارند –یعنی دانشگاه— دور و حق قانونی آن‌ها برای ادامه‌ی تحصیل را سلب می‌کند. طی دو سال گذشته، دانشجویان زیادی تلاش کردند تا نهاد دانشگاه، در خدمت بیان حقیقت قرار گیرد، آن‌ها با دفاع از حقیقت، کنار مردم ماندند و با اعتراضات مدنی در صحن دانشگاه، مخالفت خود را نسبت به عملکرد حاکمیت در حوزه‌های مرتبط با حقوق بشر و حقوق زنان ایرانی نشان دادند و در همین راستا، متحمل هزینه‌های گزافی شدند که بر هیچ‌کس پوشیده نیست. در این‌که یک دولت تندروی اصول‌گرا در مصدر قدرت بود که بر شدت سرکوب و آزار دانشجویان افزوده‌ هم شکی نیست.

کارگرانی که برای حفظ جان، دیگر تن به‌کار نمی‌دهند

 حادثه‌ی معدن طبس و کشته‌شدن ۵۲ انسان شریف و زحمت‍کش، خبری بود که باعث شد کلمه‌ی «کارگر معدن» و مفهوم «کار سخت» برای مدتی در ذهن مردم و رسانه‌ها پررنگ شود. پس از حادثه و انتشار ویدیوهایی از خانواده‌های جان‌باختگان، این سوال پررنگ‌تر از قبل شد که چرا یک کارگر، با حداقل دستمزد، یا باید با ترس از زندان زندگی کند یا ترس از جان؟

۱۴۰۴ فروردین ۳, یکشنبه

شکارچیان غیرمجاز در پارک ملی «ساریگل» خراسان شمالی دستگیر شدند

 ئیس اداره حفاظت محیط زیست اسفراین از دستگیری شکارچیان غیرمجاز در پارک ملی ساریگل خبر داد.

سال گذشته: زنده‌گیری ۹۴۰۰ پرنده و ۱۷۱ پستاندار؛ دستگیری ۱۵ هزار مجرم

محبت‌خانی افزود: ماموران یگان حفاظت ما در سال گذشته موفق به دستگیری بیش از ۱۵ هزار نفر مجرم شدند که از این میزان برای بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر پرونده قضایی تشکیل شد

به‌دنبال یک شهر عدالت‌محور؟

 مترو تهران دیگر صرفاً یک وسیله‌ی حمل‌ونقل عمومی نیست، بلکه به عرصه‌ای تبدیل شده که در هر گوشه‌اش تنش، استیصال و نبرد برای بقا جریان دارد. هر روز هزاران مسافر، در ایستگاه‌هایی که ظرفیت این‌حجم از جمعیت را ندارند، در میان ازدحام و فشار، به‌دنبال فرصتی برای نفس‌کشیدن می‌گردند. قطارهایی که با تاخیر می‌آیند، سکوهایی که دیگر جایی برای ایستادن ندارند و مردمی که از فرط خستگی و درماندگی، تنها امیدشان این است که شاید قطار بعدی جایی برایشان داشته باشد. در حالی‌که مسئولان از روند عادی تردد قطارها سخن می‌گویند، واقعیت در ایستگاه‌هایی هم‌چون «دروازه دولت»، «تئاتر شهر» و «شادمان» تصویر دیگری را نشان می‌دهد: جمعیتی که در سکوها متراکم می‌شوند، مسیرهای خروجی که مسدود می‌شوند و مسافرانی که در دنیایی پر از امید و یاس، چشم به قطاری دارند که نمی‌دانند آیا خواهد رسید یا نه.

وقتی امید در فنجان قهوه می‌جوشد

 زن نشست و ترس در چشمانش بود

به فنجان وارونه فکر می‌کرد

گفت ای فرزندم! غمگین مباش!

عشق سرنوشت تو است*

۱۴۰۳ اسفند ۲۲, چهارشنبه

توقیف یک قطعه پرنده کاکایی تاکسیدرمی شده در کرج

 به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مأموران یگان حفاظت محیط زیست در پی گشت و پایش واحدهای صنفی مرتبط با فروش لوازم شکار و کوهنوردی، یک قطعه پرنده کاکایی تاکسیدرمی شده را در یکی از مغازه‌های شهر کرج شناسایی و پس از انجام بررسی‌های لازم این نمونه تاکسیدرمی شده را توقیف کردند. متصدی مغازه به مراجع قضایی معرفی شد.

قطع شبانه درختان خیابان ولیعصر!/ ماجرا چیست؟

 نشست هم‌اندیشی با محوریت بررسی وضعیت درختان خیابان ولی‌عصر تهران، صبح امروز با حضور فعالان محیط زیست و مقامات سازمان حفاظت محیط زیست در پارک پردیسان برگزار شد. در این جلسه، مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی و مشاور رسانه‌ای رئیس سازمان نیز حضور داشتند و به تبادل نظر با فعالان پرداختند.

اعتیاد در ایران

 یک خواننده‌ی رپ مدتی است آهنگی به نام باغ ملی خوانده که در آن تلاش می‌کند تصویری از وضعیت اجتماعی جامعه‌ی ایران و بحران‌های اجتماعی ارائه دهد. در این موزیک ویدئو از قول قربانیان بیشمار آسیب‌های اجتماعی و خطاب به مسئولان امر فریاد زده می‌شود: “آهای صدای ما را می‌شنوید؟” حالا من هم در کنار جوانان و نوجوانان قربانی بیکاری، فقر، نابرابری، خودکشی، تن فروشی، و اعتیاد باید داد بزنم “آهای صدای ما را می‌شنوید؟” از اواخر دهه‌ی 1360 تا امروز بسیاری صاحب نظران مسایل اجتماعی، روانشناسان، جرم شناسان و جامعه شناسان هشدار داده‌اند که جامعه‌ی ایران بیمار است و باید برای درمان آن کاری کرد. در این بیش از دو دهه، بوده‌اند سیاستمداران و مدیرانی که گوشی برای شنیدن و دستی برای انجام کاری داشته‌اند اما در همان حال اغلب دست اندرکاران ترجیح داده‌اند این هشدارها را نادیده گیرند یا آن را توطئه‌ای برای بدنام کردن نظام و سیاه‌نمایی. همه‌ی این‌ها گذشته و امروز در مهرماه سال 1395 وضعیت اجتماعی آن‌چنان وخیم و نپذیرفتنی و سیاه شده که دیگر نه جای پنهان کاری مانده و نه نیاز به سیاه نمایی، “آهای صدای ما را می‌شنوید؟”

سیمای پایتخت از گذشته تا امروز

 تهران در فرایند رشد ناموزن و ناهماهنگ خود از دوره‌ی صفویان به بعد، به‌ویژه از زمانی‌که از سوی آقا محمدخان قاجار به‌عنوان پایتخت ایران برگزیده شد، هرچند گاه یک‌بار، محدوده‌ی رسمی و مرزهای مشخص شهری خود را درهم پیچید و از هرسو شروع به پیش‌روی و رویندگی نمود؛ بدون این‌که مسئولان مملکتی بخواهند و یا بتوانند نظارت و کنترلی دقیق در رشد هیولایی آن داشته باشند و ضوابط اصولی و قواعد دقیق علمی، براساس نیازهای مدنیت شهری و پویش شهرنشینی در روند گسترش ناموجه و نامعقول آن برقرارسازند. درنتیجه‌ی چنین بی‌مسئولیتی‌ها، تهران بدون پیش‌بینی‌های لازم و آینده‌نگری‌ها در اصول شهرسازی،‌ با حرکت خزنده به رشد خود ادامه داده و هر آن‌چه در سرراه خود داشت فروبلعیده و شهری بدون حفظ هویت تاریخی و شناسنامه‌ی معتبر به‌وجود آورده است.

۱۴۰۳ اسفند ۱۵, چهارشنبه

۲ متخلف زیست‌محیطی در پلدختر دستگیر شدند

 رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست پلدختر از دستگیری دو متخلف زیست‌محیطی در این شهرستان خبر داد.

علی آبسری نژاد در سخنانی، اظهار داشت: در پی گشت و کنترل نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان پلدختر در سطح حوزه این شهرستان به دو نفر متخلف زیست‌محیطی که اقدام به پسماندسوزی کرده بودند برخورد

توضیح درباره وضعیت سلامت «دلبر» ماده یوز توان

 سعید یوسف‌پور اظهار داشت: «دلبر» به علت بیماری و در اثر دردی که در ناحیه دهان داشت، دچار کم‌غذایی شده بود و تغذیه نامناسبی داشت، در روزهای اخیر میزان غذایی که استفاده می‌کرد به کمتر از ۲۰۰ گرم در روز رسیده بود.

بحران مسکن در ایران؛ چالش‌های مستأجران و آینده‌ای نامعلوم

 بحران مسکن در ایران به یکی از پیچیده‌ترین و بحرانی‌ترین مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است. هرساله با افزایش نرخ تورم و نوسانات بازار، هزینه‌های مسکن نیز به‌شدت افزایش می‌یابد و دسترسی اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه جوانان و مستاجران، به سرپناهی مناسب دشوارتر می‌شود. این گزارش، بر اساس روایت‌های چند مستاجر به بررسی تاثیرات این بحران بر زندگی مردم، ناکارآمدی سیاست‌های دولت و چشم‌انداز آینده‌ی مسکن در ایران می‌پردازد.

زیان‌های زیست‌محیطی انتقال پایتخت به مناطق توسعه‌نیافته

 فارغ از این‌که انتقال پایتخت به مکران که این روزها نقل محافل شده، آیا فعلی سازگار با محیط‌زیست و مشخصاً مطابق با اسناد بالادستی کشور –به‌ویژه سند آمایش سرزمین— است یا نه، طرح گزاره‌ای به این اهمیت، یعنی لزوم انتقال پایتخت به مکانی دیگر و ارائه‌ی پاسخ برای آن، یعنی انتقال به مکران در کسری از ثانیه که نیازمند ماه‌ها و حتی شاید چندین سال مطالعه و پژوهش و کار کارشناسی است، خود به تنهایی سندی متقن برای اثبات این مدعاست که روند طرح مسئله، بررسی و نهایتاً حل مسئله در کشور، یک امر کاملاً مبتذل است.

http://www.youtube.com/@MohamadBagheri1882

دستگیری دو شکارچی کبک در ابهر

  رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ابهر، گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ابهر حین گشت‌زنی و کنترل حوزه استحفاظی در ارتفاعات روست...